dronă

O dronă pentru prima dată a ajutat la salvarea de vieți omenești

Foarte adesea spunem că roboții și vehiculele aeriene fără pilot sunt concepute pentru a face viața mai bună și mai sigură, dar nu a existat nici o confirmare „documentară”. Și astfel, pentru prima dată în istoria lumii, o dronă fără pilot care patrulează pe coasta Australiei a salvat viețile a doi oameni.

Aproape de coasta statului New South Wales, doi adolescenți au fost aruncați în ocean din cauza unui vînt. Oamenii erau la 700 de metri de țărm și din cauza valurilor uriașe care se ridicau, nu puteau ieși singuri. Drona de la distanță a reușit să ajute. Ea a aruncat balonul gonflabil persoanelor aflate în apă si ia ajutat sa inoate la mal. Cum ne spune salvatorul Jay Sharidan,

„Am reușit să-mi lansez drona, să zbor către locul dezastrului și să scot echipamentul de salvare în doar 70 de secunde, în timp ce, de obicei, salvatorii iau în medie 6 minute pentru a ajunge la cei care au nevoie de ajutor”.

Este demn de remarcat faptul că, după acest incident, în dimineața zilei următoare a fost indicat să se folosească drone de salvare pe întreaga coastă. Ei bine, în ceea ce privește „eroul” însuși, sa dovedit a fi dispozitivul Little Ripper Life Saver, care este responsabil pentru dezvoltarea dispozitivelor compacte și ușoare de salvare a vieții (de la pături cu defibrilatoare externe automate) care sunt ambalate în recipiente și transportate cu drone.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*