Google Chrome

Google Chrome este în continuare cel mai popular browser din lume

Creatorii de browsere web lucrează în mod constant la adăugarea de noi caracteristici, optimizare, reducerea consumului de energie și de memorie, viteză, și altele. Toate acestea se fac, desigur, pentru a atrage utilizatorii. În legătură cu începutul unei noi luni, companiile de cercetare NetMarketShare și StatCounter au publicat cele mai recente rapoarte privind starea pieței browser-erelor. Conform datelor ambelor resurse, practic în ultimul an a crescut cota turor celor mai populare browsere, îndeosebi cea a Google Chrome.

Cel mai popular browser rămâne în continuare Chrome de la Google. Dacă de crezut statisticile NetMarketShare, pentru anul curent ponderea la Google Chrome a crescut de la 48.65% la 59.36% avînd o creștere de 10,71%. Cota Firefox a crescut cu 4%, iar Microsoft Edge – doar 0,54%. Cei mai mulți oameni sunt pentru perioada din iunie anul trecut și luna mai a acestui an a pierdut Internet Explorer – minus 14,1%. În Safari lucrurile deasemenea nu este cea mai bună chiar dacă în ultimii ani, cota sa a crescut ușor.

Conform statisticilor de la StatCounter, cota Chrome în luna iunie s-a ridicat la 63,21%, Firefox – 14%, Internet Explorer – 9,28%, Safari – 5,16%, Edge – 3,89%, iar Opera – 2,22% .

Statisticile din NetMarketShare și StatCounter sunt efectuate în baza datelor de la 20.000 și 2,5 milioane de site-uri web, respectiv aceste statistici nu reflectă situația reală.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*