moneda criptografică

Hackerii au efectuat cel mai mare furt de moneda criptografică

Vinerea trecută, în Japonia a avut loc cel mai mare furt de bani digitali din istoria omenirii. Hackerii au reușit să eludeze protecția unuia dintre cele mai populare burse pentru tranzacționare cu moneda criptografică Coincheck, furînd de la utilizatorii o avere.

moneda criptografică

Potrivit rapoartelor, escrocii au furat de la monedele digitale Coincheck NEM suma echivalentă cu 534 milioane dolari SUA. Lon Wong, președintele Fundatiei NEM.io, care a creat tehnologia de blocare NEM, a declarat că organizatorii Coincheck nu au folosit contracte inteligente cu o multiplă semnătură, motiv pentru care a fost în stare sa se efectueze furtul.

De îndată ce angajații Coincheck au aflat despre incident, sa decis suspendarea retragerii fondurilor. În special, a fost anunțată încetarea temporară a retragerii tuturor cripto-valutelor și a yenului japonez. Mai târziu, experții au oprit tranzacționarea majorității monedei criptate, cu excepția valutei bitcoin. De asemenea, toate tranzacțiile cu depozite și cărți de credit au fost blocate.

Reprezentanții Coincheck și-au anunțat deja oficial disponibilitatea de a compensa pierderea tuturor victimelor din fonduri proprii în valoare de 400 de milioane de dolari.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*