procesoare xiaomi

În smartphone-urile Nokia vor fi utilizate procesoare Xiaomi

În acest an, fanii în sfîrșit au urmărit revenirea smartphone-urilor Nokia pe piață. De dezvoltarea și producerea lor se ocupă compania finlandeză HMD Global. La moment sunt prezentate modelele de nivel mediu Nokia 5 și Nokia 6, precum și cele mai accesibile Nokia 3. Ultimul utilizează un procesor de la MediaTek, iar restul – de la Qualcomm. Conform ultimelor date, viitoarele smartphone-uri Nokia vor fi echipate cu procesoare Xiaomi dezvoltate de compania chineză.

O lungă perioadă de timp în rețea au circulat zvonuri precum că Nokia și Xiaomi sunt poartă discuții privind cooperarea. Se presupune că Xiaomi dorește să utilizeze brevete Nokia. După cum raportează diverse surse, cele două companii au semnat un acord de parteneriat, iar în viitorul apropiat vor apărea mai multe detalii. Un insider chinez și-a expus opinia referitor la unul dintre punctele acestei cooperări. Potrivit lui, într-una dintre viitoarele smartphone-uri Nokia vor fi utilizate procesoare Xiaomi Surge S1, prezentate la începutul acestui an împreună cu Xiaomi Mi5C.

Despre smartphone la moment nu există date. Este cunoscut doar faptul că în Nokia 9 se folosește un procesor cu opt nuclee Snapdragon 835.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*