ponderea amd intel

Ponderea AMD pe piața procesoarelor a început să crească rapid

În acest an AMD a încântat fanii cu mai multe anunțuri importante. Pe lângă plăcile video noi, în februarie a fost prezentată linia nouă de procesoare Ryzen 7, apoi în aprilie – Ryzen 5 iar la Computex 2017 la sfârșitul lunii mai a fost anunțat Ryzen Threadripper. De asemenea, recent au fost prezentate noile chipset-uri de server EPYC 7000 Series. După cum s-a dovedit, eforturile AMD nu au trecut neobservate. PassMark Resource a publicat statistici cu privire la starea pieței de procesoare. Conform acestor date ponderea AMD crește rapid pe piață.

Producerea noilor procesoare Ryzen a contribuit la o creștere a cotei AMD până la 31%. În același timp, cota de piață Intel a scăzut la fel de rapid până la 69%. De asemenea, în raportul PassMark se menționează că în ultimul trimestru al acestui an, numărul de procesoare ce rulează pe sistemele AMD-a crescut cu 10,4%.

Este important de remarcat faptul că raportul a luat în considerare numai x86-procesoare, alte arhitecturi Intel și AMD nu au fost incluse în statistică. Totodată, PassMark reflectă situația de pe piață numai pentru computerele bazate pe Windows în care este disponibil PerformanceTest. Cu atât mai mult în statistică nu s-a luat în considerare consolele care funcționează doar pe cipuri AMD. Prin urmare, în realitate, cota AMD pe piață ar putea fi mult mai mare.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*