vertu

Producătorul de premium smartphone-uri Vertu a falimentat

Compania Vertu, care a produs telefoane high-end, este declarată în stare de faliment – despre aceasta ne informează ediția britanică The Financial Times și The Telegraph. În total, compania datorează creditorilor 128 de milioane de lire sterline și nu este în stare să plătească prima datorie de 1.9 milioane. Acum conducerea va închide producerea manuală iar 200 de oameni vor pierde locul de muncă. Amintim că compania Vertu a fost pusă în vânzare și revândută în mod repetat investitorilor.

Compania Vertu a fost deschisă în 1998 și a fost deținută inițial de compania finlandeză Nokia. În 2012, marca de smartphone-uri de lux a fost transferată la compania EQT iar în 2015 – la Godin Holdings din China. În martie 2016, compania a fost achiziționată de un om de afaceri turc Murat Hakan Uzan, care trăiește acum la Paris. Proprietarul va păstra dreptul de marcă, tehnologie, licențe și brevete Vertu. Surse diverse susțin că omul de afaceri va restabili compania în viitor.

Între timp, marca poate pierde unicitatea. La uzina de producție din Marea Britanie Vertu confecționează telefoane cu piele de struț, metale și pietre prețioase. Ca urmare, firma a produs gadget-uri în versiunile mai vechi de Android, dar cu un design exclusiv și cost ridicat – unele produse au fost estimate la 30 000 $ sau mai mult. În plus, cumpărătorii puteau contacta direct persoana care a confecționat telefonul, având acces la servicii de sprijin non-stop.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*