bitcoin

Ratingul celor mai profitabile țări pentru minerit bitcoin

Publicația International Business Times a analizat profitabilitatea mineritului în 115 de țări și a făcut un rating în care pe locul de top se găsește Venezuela, anume acolo costul de cîștig al Bitcoin este cel mai mic.

Pentru calcul, au fost luate costurile medii de energie necesare pentru extracția unui Bitcoin. Prețul luat în dolari SUA, având în vedere consumul de energie electrică a dispozitivelor populare – AntMiner S7, S9 și Avalon 6. Compararînd  costurile energiei electrice furnizate de datele Agenției Internaționale pentru Energie, am aflat că cîștigul unui Bitcoin din Venezuela costă doar 531 de dolari SUA.

Cele mai scăzute prețuri pentru energia electrică din țările asiatice au India, unde se poate extrage un bitcoin, cheltuind 3.274 de dolari și China, unde costul producerii popularei „monede” este 3172 de dolari.

Statele Unite au luat doar locul 41 în rating – aici este necesar să „ardem” lumina la 4.760 dolari. În apropiere se află Islanda și Suedia, unde puteți extrage moneda criptografică pentru suma de 4.746 USD. Nu este prea bine, dar în Marea Britanie, de exemplu, această sumă se va dubla aproape. Canada, vecinul nordic al Statelor Unite, poate salva aproape o mie de dolari – acolo fermele miniere cheltuiesc 3.965 dolari pentru extracția unui bitcoin.

Mai puțin decât atât, țările insulare din Pacific și din Caraibe au avut noroc – aici, extrăgînd un Bitcoin, va trebui să plătiți mai mult de zece mii de dolari pentru companiile energetice locale. Conducând în clasamentul celor mai scumpe țări pentru minerit Coreea de Sud – unde extracția unui Bitcoin costă 26.170 de dolari.

În Moldova este destul de costisitor extragerea bitcoinului. Cel puțin mai rău decât Venezuela. Judecând după calcule, prețul mediu pentru extracția unui Bitcoin în țară nu depășește 4.700 de dolari, ceea ce nu este atât de rău la acest curs al bitcoinului care la momentul de față este aproape 11 000 de dolari.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*