Samsung a patentat un smartphone complet frameless

Deși nu este surprinzător faptul că o companie precum Vivo reușesc să înscrie premiera mondială prin lansarea primului scaner de amprente digitale, este un pic jenant pentru companii precum Samsung, Apple, Huawei și altele asemănătoare, care investesc sute de milioane în cercetare și dezvoltare, să nu aibă o soluție în acest sens.

Se pare că Samsung încearcă să facă ceva mai mult și să încorporeze nu doar senzorul de amprentă digitală pe ecranul smartphone-ului, ci și camera. Cel puțin așa am reușit să învățăm din cel mai recent brevet depus de compania sud-coreeană la WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale). Noul brevet descrie dispozitivul mobil al gigantului sud-coreean cu un ecran, lipsit de orice rame, însă pentru acest producător este necesar de a rezolva problema cu amplasarea camerei frontale, casca, și alte componente necesare.

Judecînd după imaginile prezentate în brevet, Samsung intenționează să integreze toate elementele cheie direct în afișajul smartphone-ului. În partea inferioară va fi un scaner de amprente, iar deasupra se află o cameră frontală, senzori de proximitate și de iluminare, un difuzor și așa mai departe. Sub ele, compania va face decupaje corespunzătoare pe ecran. Astfel, afișajul va ocupa întregul panou frontal.

Este posibil ca Samsung să facă un smartphone ” S10 ” jubiliar fără rame al liniei Galaxy S.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*