hyperloop

Trenul vacuum Hyperloop a devenit mai rapid

În 2012, antreprenorul și inginerul Elon Musk a prezentat designului viitorului transport de viitor Hyperloop. Invenția folosește o capsulă, care în viitor, se va muta într-un vid de mai multe ori mai rapid decât trenurile de mare viteză și avioanele. Acum lucrează la proiectul Hyperloop o singură companie, iar recent experți a efectuat primele teste ale trenului de vid XP-1. Pentru a testa inginerii au ales porțiune de 500 de metri lungime, la care viteza capsuleia a atins aproape de nivelul necesar pentru a rula comerciale.

Dezvoltatorii au spus că, în timpul testului viteza maximă a trenului a fost de 310 kilometri pe oră. Pentru a accelera XP-1, cercetatorii au folosit o bandă de 300 de metri, după care capsula treptat a început să încetinească. Rezultatul a depășit rezultatele ultimului test, și o astfel de viteză este suficientă pentru a rula Hyperloop în Dubai și suburbii: acolo trenul va trebui să dezvolte o viteză de 800 km / h. Ca rezultat, capsula va depăși traseul de 160 km în 12 minute.

Echipa a anunțat, de asemenea, că toate componentele au funcționat corect în timpul testării. Interesant că condițiile din interiorul țevii au  repetat condițiile la o înălțime de aproximativ 60 km deasupra nivelului mării, unde atmosfera Pământului nu influenșează mișcarea obiectului.

În luna mai, compania Hyperloop One a finalizat primele teste pe pista DevLoop din Nevada. Testele anterioare au confirmat că tehnologia este pregătită să lucreze la o scară mai mare, dar atunci viteza de operare a trenului nu a depășit 111 kmh. Puterea XP-1 a crescut: 3151 împotriva 891 CP în testele anterioare.

Sursa: gadget.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*